Instanța Supremă a dispus sesizarea CCR cu privire la atribuțiile secției de anchetare a magistraților în dosarul judecătorului condamnat la 10 luni de închisoare cu suspendare, după ce a fost prins b

0 vizualizări

Secția de investigare a infracțiunilor în justiție a retras apelul în dosarul lui Damian Dolache, judecător la Curtea de Apel București, care a fost condamnat, în martie, în primă instanță, la 10 luni de închisoare cu suspendare din cauză că fusese prins băut la volan. Pe de altă parte, Instanța Supremă a admis cererea procurorilor privind sesizarea Curții Constituționale referitor la atribuțiile secției de anchetare a magistraților.

"Ia act de retragerea de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie a apelului declarat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești împotriva sentinței penale nr. 21 din 18 martie 2019 pronunțate de Curtea de Apel Ploiești - Secția penală și pentru cauze cu minori și de familie în dosarul nr. 2/42/2019 privind pe intimatul inculpat Dolache Damian", se arată în decizia magistraților Înaltei Curți de Casație și Justiție, potrivit Mediafax.