Aleși locali găsiți în conflict de interese, sancționați cu 10% din indemnizație, pe o perioadă de maximum 6 luni

Aleși locali găsiți în conflict de interese, sancționați cu 10% din indemnizație, pe o perioadă de maximum 6 luni. Decizia a fost luată, marți, în comisia juridică a Camerei Deputaților. Propunerea legislativă a fost inițiată de deputatul Cătălin Rădulescu și semnată de 12 parlamentari de la PSD.

Deputații juriști au dat un raport favorabil pentru inițiativa legislativă de modificare a Statutului aleșilor locali, stabilind că fapta acestora de a încălca legislația în materie privind conflictul de interese va constitui abatere disciplinară și se va sancționa cu diminuarea indemnizației cu 10% pe o perioadă de maximum 6 luni.

Proiectul mai prevede și că aleșii locali au un interes personal într-o anumită zonă dacă au posibilitatea să anticipeze că votul lor este decisiv în luarea unei decizii a autorității publice din care fac parte care ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru soț, soție, rude sau afini până la gradul al doilea, orice persoană fizică sau juridică cu care au o relație de angajament, o societate comercială la care dețin calitatea de asociat unic, administrator sau de la care obțin venituri, o altă autoritate din care fac parte, asociație sau fundație din care fac parte.

Deputatul USR Stelian Ion a propus ca pentru conflict de interese aleșii locali să fie sancționați cu încetarea mandatului. “E foarte corect să existe un regim ide...

Citește pe libertatea.ro