Alexei Navalnîi, impresii din închisoare: "Toate celulele au fost renovate, WC-urile, montate, iar hrana, mai bună decât la restaurant

Eliberarea lui Navalnîi coincide cu startul Cupei Mondiale la Fotbal. "Sunt din nou împreună cu voi după un sejur de 30 de zile de închisoare. Sunt foarte fericit că mă aflu în libertate", a anunțat, joi, principalul opozant al Kremlinului, Alexei Navalnîi, pe contul său de Twitter.

Navalnîi a fost condamnat de către justiția rusă pentru că ar fi organizat o manifestație cu două zile înainte de învestitura lui Putin care a onbținut al patrulea mandat de președinte.

Navalnîi, care a împlinit vârsta de 42 de ani în timp ce se afla după gratii, a fost condamnat în data de 15 Iunie. În data de 5 Mai, partizanii săi au ieșit în stradă. Multe persoane au manifestat atunci în mai multe orașe din țară. Navalnîi a organizat aceste mitinguri pentru a pune presiune pe Kremilin cu ocazia alegerilor, informează Belga.

Acum în libertate, Navalnîi a reacționat cu umor pe Instagram, descriind condițiile detenției sale. "Toate celulele au fost renovate, iar grilajele, vopsite. În locul găurilor pentru toalete, WC-urile se montaseră deja", iar "hrana era mai bună decât cea de restaurant".

"Se pare că autoritățile nu exclud faptul că ar trebui să îi aresteze pe acei oaspeți englezi aflați în stare de ebrietate pentru a nu compromite reputația Rusiei", a mai spus Navalnîi. El a continuat cu sfaturi despre aceste comportamente ce s-ar putea derula pe perioada campionatului. "Dacă intenționați să...

Citește pe romaniatv.net