Alro Slatina schimbă prospectul de vânzare de acțiuni

Totodată, se prevede introducerea unui interval de preț între 3,5 lei și 4 lei, față de un preț maxim anunțat de 6,18 lei pe acțiune și oferă investitorilor de retail posibilitatea de a-și retrage subscrierile.

„Investitorii de Retail trebuie să subscrie pentru Acțiunile Oferite la prețul fix de 4 RON (respectiv limita superioară a Intervalului de Preț). Investitorii de Retail au dreptul la o reducere de 7 (șapte) la sută din Prețul de Ofertă pentru subscrierile făcute în mod valabil pe toată durata Perioadei de Ofertă (respectiv de la 2 iulie 2018 până la 19 iulie 2018, inclusiv)”, se arată în amendamentul Alro Slatina.

De la startul ofertei, din 2 iulie și până pe 12 iulie, când a fost redactată această știre, investitorii de retail aveau introduse subscrieri de 6,2 milioane de acțiuni în 353 de ordine, adică un grad de subscriere de aproape 11%, chiar dacă primele zile au venit la pachet cu discounturi, potrivit informațiilor de la brokeri.

Gradul scăzut de subscriere în cadrul ofertei este determinat cel mai probabil de faptul că investitorii puteau subscrie doar la prețul maxim din ofertă, care este cu mult peste cel din piață.

Doi acționari, printre care și majoritarii de la Vimetco au scos la vânzare 54% din capitalul social al companiei, adică un număr de circa 384 milioane de acțiuni, din care tranșei de retail i-a fost alocat 15%, adică 57,6 milioane de unități.

În...

Citește pe mediafax.ro