Ambasadorul român la Budapesta, convocat la Ministerul ungar de Externe după declarațiile premierului Tudose. Reacția MAE

“Atâta timp cât vorbiți cu mine ca și prim-ministru, eu voi avea aceeași atitudine ca și atunci când au încercat să ridice un steag la nu știu ce zi. Eu le-am transmis foarte clar că, dacă steagul ăla flutură în vânt, toți cei responsabili de acolo flutură și ei lângă steag”, a spus prim-ministrul României, Mihai Tudose, ieri, într-o intervenție la Realitatea TV.

Afirmațiile premierului Mihai Tudose sunt inacceptabile, a reacționat președintele UDMR.

Kelemen Hunor, peședintele UDMR: “În Uniunea Europană nu poți să propui fără consecințe politice reintroducerea pedepsei capitale și după aceea să spui pentru o comunitate mai mică sau mai mare că nu ești de acord cu ideile comunității respective și se vor flutura, că vor fi spânzurați, că vor fi omorâți. Această declarație nu poate să rămână fără consecințe”.

Declarațiile premierului au inflamat spiritele și la Budapesta, iar Ambasadorul român a fost convocat pentru explicații la Ministerul ungar de Externe.

Ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto: “Nu este nicio îndoială că remarcile făcute recent de prim-ministrul României, prin care efectiv a amenințat cu execuția o întreagă comunitate etnică și pe reprezentanții ei, sunt complet inacceptabile. Asemenea lucruri sunt incompatibile cu valorile europene și cu secolul XXI. De aceea considerăm că este imperativ ca guvernul României, premierul României, să rezolve aceast...

Citește pe stiri.tvr.ro