Anchetă a Direcției pentru Protecția Copilului Vaslui în cazul fetei de 11 ani găsită după 13 ore de căutări

Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui a declanșat o anchetă, miercuri după-amiază, în cazul fetiței de 11 ani care a dispărut de acasă în cursul nopții de marți pe motiv că a fost părăsită de către mama sa, copila fiind găsită după 13 ore de căutări desfășurate de peste o sută de polițiști, jandarmi, pompieri și localnici. Cercetările au loc în urma sesizării făcute de către polițiști imediat după ce au găsit-o pe fetiță.

“Specialiștii instituției au fost deja la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, acolo unde se află internată minora, fiind purtat un prim dialog cu aceasta. Mâine (n.red – joi) vor merge la locuința fetei pentru evaluarea completă a cazului”, a declarat, miercuri, pentru Libertatea responsabilul mass-media al DGASPC Vaslui, Ionuț Dănilă.

În funcție de rezultatul anchetei desfășurate, specialiștii Protecției Copilului Vaslui vor lua măsurile legale ce se impun față de copila de 11 ani și, dacă situația o impune, și pentru cei doi frați ai săi de doi și nouă ani.

Toți cei trei frați se află în îngrijirea tatălui, despre care prefectul județului Vaslui, Eduard Popica, a afirmat că ar fi o fire agresivă. Mama copiilor a plecat în Republica Moldova pe 4 iunie și ar fi dorit să îi ia în îngrijire pe fiica și pe cei doi fii ai săi.

Fetița de 11 ani, din Bălteni, dispărută de acasă în cursul nopții de marți și care lăsase un bilet de adio în ca...

Citește pe libertatea.ro