Anchetă la Iași, după ce un pacient a fost plimbat între 2 spitale și a murit

Iași: Anchetă demarată în cazul unui bătrân decedat după ce a fost transferat de la un spital la altul

Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Iași, Marius Voicescu, a declarat, vineri, că la sediul instituției a fost depusă o plângere în care o femeie reclamă că tatăl său a murit pe 20 decembrie, după ce a fost plimbat între Spitalul de Pneumoftiziologie și Spitalul de Boli Infecțioase, informează Agerpres.

„La începutul săptămânii am primit o reclamație. DSP a demarat o anchetă. În momentul în care vom avea rezultatele, le vom face publice. Vom vedea dacă a fost respectat protocolul privind transferul interclinic. Dacă există un diagnostic clar, atunci trebuie dus într-o clinică de specialitate. Dacă nu, se duce la Unitatea de Primire a Urgențelor de la Spitalul Sfântul Spiridon", a declarat Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iași.

În reclamația sa, fiica septuagenarului susține că pe 18 decembrie 2017 bărbatul a început să se simtă rău, să acuze dureri în piept și să aibă o tuse uscată, motiv pentru care a sunat la 112. Un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță a transportat bărbatul la Spitalul de Pneumoftiziologie, unde a și fost internat cu diagnosticul de bronhopneumonie. În fișa medicală a pacientului există și o trimitere de la medicul de familie către unitate medicală, eliberată pe 13 decembrie 2017.

Cei de la Spitalul de Pneumoftiziol...

Citește pe stirileprotv.ro