Angela Merkel a răspuns criticilor aduse de Donald Trump

Angela Merkel a răspuns criticilor aduse de Donald Trump Germaniei, în prima zi a summitului NATO de la Bruxelles, și a afirmat că țara sa nu este “controlată total” de Rusia, ia propriile decizii și își stabilește propriile politici, scrie The Guardian.

Într-un limbaj mai puțin dur decât cel folosit de președintele SUA, cancelarul Germaniei a punctat faptul că nu are nevoie de lecții legate de cum trebuie să se comporte în fața regimurilor autoritare, amintind că a fost crescută în Germania de Est când aceasta făcea parte din sfera de influență a Uniunii Sovietice.

“Am experimentat pe pielea mea cum o parte din Germania a fost controloată de Uniunea Sovietică. Sunt foarte fericită că astăzi suntem uniți în libertate, Republica Federală a Germaniei. Datorită acestui fapt putem să facem politici independente și să luăm decizii independente. Acest lucru este foarte bun, în mod special pentru oamenii din estul Germaniei”, a spus Angela Merkel, când a ajuns la NATO, la doar câteva ore după ce Trump a lansat criticile la adresa Germaniei.

De asemenea, aceasta a răspuns și acuzației că Germania face prea puțin pentru apărarea Europei. “Germania face o mulțime de lucruri pentru NATO”, a spus Merkel. “Germania este al doilea cel mai mare furnizor de trupe, cea mai mare parte a capacității noastre militare este oferită către NATO și până azi ne-am implicat puternic în Afghanistan. În...

Citește pe jurnalul.antena3.ro