Anunțul RATB privind dotarea cu aer condiționat a tramvaielor

Anunțul RATB privind dotarea cu aer condiționat a tramvaielor
Foto: www.cotidianul.ro

RATB a anunțat că licitația pentru dotarea tramvaielor cu aer condiționat va fi reluată, pentru că au fost depuse oferte neconforme.

Pe de altă parte, Regia va dota încă 150 de autobuze și 100 de treleibuze cu instalații de aer condiționat.

Regia Autonomă de Transport București (RATB) dispune în prezent de 993 de autobuze Mercedes Citaro, din care peste 500 sunt dotate cu instalații de aer condiționat. Pentru asigurarea confortului călătorilor în perioada verii, RATB are deja în derulare un contract de execuție pentru montarea de instalații de climatizare pe încă 150 de autobuze”, se arată într-un comunicat, transmis, miercuri, de RATB, potrivit mediafax.ro.

Potrivit sursei citate, până în prezent, la peste 20% din cele 150 de autobuze, lucrările sunt în diverse stadii de execuție sau instalațiile au fost deja montate și sunt în perioada de probă.

RATB despre planurile de modernizare

RATB mai precizează că are în derulare și un contract pentru dotarea cu instalații de climatizare a 100 de troleibuze. „Până acum, au fost montate și se află în probe sau sunt în diverse stadii de execuție 25% din troleibuzele incluse în programul de modernizare, iar primele 14 troleibuze cu aer condiționat sunt în traseu și sunt incluse permanent în parcul circulant, inclusive sâmbăta și duminica”, se mai precizează în comunicatul RATB, potrivit mediafax.ro.

În ceea ce privește tramvaiele, aces...

Citește pe cotidianul.ro