Aproximativ 10 % dintre angajații din educație nu și-au primit salariile la timp

Aproximativ 10% dintre angajații din educație nu și-au primit salariile, miercuri, deși banii au fost virați către inspectoratele școlare din 30 ianuarie cu drept de utilizare din 1 februarie. Situația trebuie rezolvată joi sau cel mai târziu vineri, dacă nu vor apărea probleme punctuale privind întocmirea actelor, pentru că banii există, a explicat pentru Libertatea, secretarul de stat în Ministerul Educației, Gigel Paraschiv.

”Nu este vorba de bani. Ministerul Educației a virat banii către inspectoratele școlare în 30 ianuarie cu drept de folosire din 1 februarie. Dar apărut probleme legate de salarizarea celor cu norme parțiale și cu plata cu ora, adică a aproximativ 20.000 de oameni”, a explicat secretarul de stat.

Potrivit acestuia, după aprobarea Ordonanței de Urgență care reglementează plata salariilor pentru cadrele didactice din sistemul plata cu ora și norme parțiale a fost nevoie ca să fie modificat și programul de salarizare ”EduSal”. Astfel că, în 14 ianuarie, la prânz erau aproximativ 90 % dintre angajații din sistem cu salariile pe card și 10% care vor primi drepturile salariale, joi, cel mai târziu vineri, dacă vor fi completate corect ștatele, a adăugat secretarul de stat, Gigel Paraschiv.

Astfel, miercuri, la nivel național erau două județe și municipiul București unde, în anumite unități de învățământ, angajații nu au primit drepturile salariale.

”Spre exe...

Citește pe libertatea.ro