Atunci și Acum: Ludovic Orban, de la trubadur la liderul Opoziției în România

Atunci și Acum: Ludovic Orban, de la trubadur la liderul Opoziției în România. Președintele Partidului Național Liberal a fost ministru al Transporturilor, este cunoscut pentru pasiunea sa pentru muzică, și a preuat șefia celui mai mare partid liberal, după Alina Gorghiu și Raluca Turcan.

La congresul din 17 iunie 2017, Ludovic Orban a fost ales președinte al PNL, fiind votat de aproape 80% din delegații liberali prezenți la congres. Orban primea susținerea partidului după ce dosarul său de corupție a fost demontat în justiție, unde a primit achitare, în primă instanță.

Vezi galeria foto + 12+ 12

Ludovic Orban are rădăcini maghiare; Inginerul devenit redactor

Ludovic Orban s-a născut la data de 25 mai 1963, în municipiul Brașov, într-o familie multietnică, tatăl său fiind de etnie maghiară, iar mama sa de etnie română. Este fratele mai mic al lui Leonard Orban, fost comisar european pentru multilingvism si fost ministru.

A terminat Liceul „Andrei Șaguna” din Brașov și a absolvit cursurile Facultății de Tehnologia Construcțiilor de Mașini din cadrul Universității Brașov (1988).

Ludovic Orban a lucrat ca inginer stagiar la „Izolatorul Târgul Secuiesc” (1988-1990), inginer tehnolog la „Tractorul Brașov” (1990-1991) dar și redactor la cotidianul „Viitorul Românesc” (1991-1992).

În 1992 devine membru al PNL – Aripa Tânără (PNL-AT). a fost ales din partea acestui partid în posturi...

Citește pe libertatea.ro