Austria: Liderul conservatorilor dorește lecții obligatorii de germană pentru copiii care nu vorbesc "suficient" limba țării

Partidul Poporului din Austria (OeVP, conservator) dorește ca toți copiii care nu vorbesc "suficient" de bine limba țării să ia lecții obligatorii de germană, ca o condiție pentru a putea merge la școală, a anunțat miercuri liderul formațiunii, Sebastian Kurz, transmite Reuters.

Liderul OeVP a făcut aceste remarci într-un context în care zeci de mii de migranți din Orientul Mijlociu, Afganistan și Africa au sosit în Austria în ultimii doi ani, iar integrarea acestora a devenit un aspect politic important. Sebastian Kurz, al cărui partid este partenerul social-democraților în coaliția guvernamentală de la Viena, își datorează, în parte, popularitatea de care se bucură poziției sale dure cu privire la imigrație.

Deși propunerea sa se referă aparent la toți copiii, dezbaterea publică îi are în centru pe copiii proveniți din rândul migranților. Majoritatea acestora merg la școli din Austria în funcție de vârsta pe care o au și fac cursuri separate de germană, dar unii profesori susțin că nu este suficient pentru a-i integra.

"Elevii nu pot ține pasul cu programa școlară decât dacă vorbesc suficient de bine germana", a declarat Kurz la Salzburg, unde a prezentat programul OeVP cu privire la învățământ, în vederea alegerilor legislative anticipate prevăzute pentru 15 octombrie. "Cei care merg la școală trebuie să înțeleagă limba în care se predă", a insistat liderul OeVP, care s-a...

Citește pe agerpres.ro