Băsescu: Adevăratul proiect de țară - unirea cu Republica Moldova

Fostul președinte îi îndeamnă pe aleșii locali să voteze în mod simbolic în consiliile locale dorința de unire cu Republica Moldova.

El a menționat că 106 localități din R. Moldova au votat simbolic, în consiliile locale, unirea cu România.

"Româna este singura țară afectată de Pactul Ribbentrop-Molotov și care nu a îndepărtat efectele acestui pact criminal. (...) Singura țară care nu a făcut actul de demnitate națională de a-și recupera teritoriile samavolnic răpite de Pactul Ribbnetrop-Molotov este România.(...) De altfel, cred că acesta este adevăratul proiect de țară. Glume de genul "Să intrăm în zona euro" - proiect de țară, "Să intrăm în Schengen" - proiect de țară sunt de un ridicol absolut pentru că noi avem aceste obligații prin Tratatul de aderare la UE.

Noi considerăm că acesta este adevăratul proiect de țară - reunificarea țării - și vom demara o campanie de explicare a acestui proces îndemnând consiliile locale să voteze îm mod simbolic, ca semnal de răspuns pentru gestul comunităților din Republica Moldova, dorința de unire cu aceasta", a afirmat Băsescu marți după ședința Consiliului Executiv Național al Partidului Mișcarea Populară.

Citește pe stirileprotv.ro