Băsescu, despre pensiile speciale: Un fost președinte are o pensie mai mică decât un torționar

Băsescu, despre pensiile speciale: Un fost președinte are o pensie mai mică decât un torționar
Foto: stirileprotv.ro

El a spus că sistemul a făcut ca torționarul Ioan Ficior, condamnat la închisoare pentru infracțiuni contra umanității, să aibă pensie de 5.500 de lei, în timp ce el, ca fost președinte de stat, fost comandant de navă și fost primar general, a ieșit cu o pensie de 2.980 de lei, relatează news.ro.

”Guvernul asta a avut două linii - salarii și pensii. Să știți că la amândouă a dat țeapă. Mărirea de 25% s-a făcut mutând controbuțiile, iar în ceea ce privește pensiile...Sunt pensionar, trebuia să primesc la 1 ianuarie o indexare de 5% plus 50% din creșterea salariului mediu brut pe economie. N-am primit că a rămas că ne mărește Olguța pensiile în 2019”, a spus, joi seară, la B1 TV, fostul președinte Traian Băsescu.

Acesta a comentat și sistemul pensiilor speciale acordate în România.

”Am ieșit cu pensie de 2.980 de lei, comandant de navă, fost ministru, fost primar general, fost președinte. Cu asta am ieșit, vă aduc fluturașul. Iar Ficior, cel care a murit, avea 5.500 de lei, pentru că e la pensii speciale. Deci, un fost președinte are o pensie mai mică decât...Dacă ai fost 10 ani președinte, vreo 10 prin guverne, 12 ani comandant de navă, ai 2.980, dacă ai fost torționar, ieși cu 5.500 de lei”, a mai spus Traian Băsescu.

Băsescu a spus că noua Lege a pensiilor nu rezolvă problema sistemului, dacă nu va rezolva și chestiunea pensiilor speciale pe care le cataloghează drept ”furt...

Citește pe stirileprotv.ro