Băsescu, despre propunerea ca în consiliile locale să se voteze unirea cu Republica Moldova: Trece Unirea pe lângă noi

"Alegem primarul în două tururi" și "Unirea cu R. Moldova" constituie două proiecte care vor fi supuse marți aprobării Consiliului Executiv Național al Partidului Mișcarea Populară.

Președintele PMP, senatorul Traian Băsescu, a explicat că această campanie - "Alegem primarul în două tururi" - trebuie desfășurată "pentru a conștientiza populația, dar și oamenii politici că fără două tururi PSD va rămâne pe vecie împietrit în administrația locală, cu efecte catastrofale și pentru alegerile legislative".

Al doilea proiect, propus de Băsescu, vizează ca în consiliile locale din țară să se voteze unirea României cu R. Moldova.

"Vă propun să adăugăm un proiect 'Unirea cu R. Moldova'. Este timpul să începem să acționăm și în România. Sunt 106 localități din R. Moldova care simbolic au votat în consiliile locale unirea cu România. Asta arată curaj în vremurile astea în R. Moldova, în condițiile în care este un Dodon rusofil până în măduva oaselor. Totuși, sunt administrații locale unde consilieri, primari și secretar general votează Unirea cu România.

(...) Cea 105-a localitate care a votat este Sadova, comuna lui Igor Dodon, iar primarul a spus că o să-l voteze pe Igor Dodon dacă va candida la funcția de președinte al României Mari. (...) Deci trebuie să adoptăm și acest al doilea program, pentru că ar fi foarte important să stimulăm administrațiile locale de la noi să dea și ei un...

Citește pe agerpres.ro