Băsescu nu se așteaptă la dezvăluiri ale lui Coldea în comisia SRI: ”Să nu se aștepte nimeni la devoalarea unor secrete de stat”

Președintele PMP, senatorul Traian Băsescu, susține că un premier sau un ofițer de informații nu va devoala secrete de stat la audierea la o comisie parlamentară, ci, eventual, doar unele “lucruri ilegale, dacă le cunoaște”. ”De la un ofițer de informații, de la un șef de stat, de la un prim-ministru care ar merge în fața unei asemenea comisii să nu se aștepte nimeni la devoalarea unor secrete de stat”, a spus fostul președinte, despre audierea lui Florian Coldea, în comisia pentru controlul SRI.

“Eu sunt un om realist. De la un ofițer de informații, de la un șef de stat, de la un prim-ministru care ar merge în fața unei asemenea comisii să nu se aștepte nimeni la devoalarea unor secrete de stat. La ce te poți aștepta este dacă acel demnitar știe lucruri ilegale. La asta te poți aștepta. Dar la devoalarea unor secrete de stat, nu”, a afirmat marți Băsescu la Parlament, întrebat despre deznodământul audierii lui Coldea.

Liderul PMP a făcut declarațiile după ședința Consiliului Executiv Național al Partidului Mișcarea Popular, în timp ce Florian Coldea se află încă în audiere, la comisia SRI.

Întrebat dacă petrecerile private la care au participat persoane cu funcții importante sunt secrete de stat, Băsescu a spus: “Nu. Sunt chiolhanuri. Știți în ce măsură sunt secrete de stat? Sunt secrete de stat în aceeași măsură în care voi, așa, din când în când, mă dați pe mine la tv cân...

Citește pe libertatea.ro