Băsescu: Trebuie să recunoaștem că MCV a fost de multe ori utilizat excesiv împotriva noastră

Fostul președinte Traian Băsescu, senator PMP, a declarat, joi, că în opinia sa mecanismul de monitorizare a justiției din România - MCV, a fost și utilizat excesiv de mai multe ori împotriva țării noastre.

Președintele de onoare al PMP a spus, în cadrul emisiuni la B1 TV, că este de acord cu o parte din declarațiile primului ministru Viorica Dăncilă din Parlamentul European, respectiv cu cele referitoare la MCV.

"Trebuie să recunoaștem că acest MCV a fost de multe ori utilizat excesiv împotriva noastră și nu ca să ne ajute. Aici, în unele pasaje ale intervenției, îi dau dreptate doamnei Dăncilă și, uite, vă dau un exemplu. Dacă puteți să spuneți, că eu nu pot, dacă acești oameni care fac evaluare pe justiție pentru MCV au trecut vreodată pe la prim-ministru sau pe la președintele României", a afirmat Băsescu, joi, la B1 TV.

Fostul președinte a adăugat că marele păcat al rapoartelor MCV este faptul că evaluatorii care au realizat misiunile de monitorizare nu au discutat, înainte de redactarea rapoartelor, cu președintele României sau cu premierul.

Traian Băsescu a subliniat faptul că susține MCV-ul, însă în opinia sa, România a făcut progrese uriașe, inclusiv în justiție.

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, la Parlamentul European, că în rapoartele MCV nu s-a menționat nimic despre încălcările drepturilor omului ale persoanelor urmărite penal.

"Este legitim să ne întrebăm î...

Citește pe jurnalul.antena3.ro