Băsescu: „Trece Unirea pe lângă România!”

După ce a băgat de seamă că Sadova, comuna de baștină a lui Dodon, a votat unirea Basarabiei cu România, Băsescu crede că România trebuie îmboldită să-și facă proiect pentru Unire. „Vă propun să adăugam un proiect Unirea cu Republica Moldova (…) Sunt 106 localități din Republica Moldova care simbolic au votat în consiliile locale unirea cu România. Asta arată curaj în vremurile astea în Republica Moldova, în condițiile în care este un Dodon rusofil până în măduva oaselor.

Cea 105-a localitate care a votat este Sadova, comuna lui Igor Dodon, iar primarul a spus că o să-l voteze pe Igor Dodon dacă va candida la funcția de președinte al României Mari”, a spus Băsescu în ultima reuniune a conducerii PMP. Băsescu trage nădejde că administrațiile locale din România vor fi impulsionate să voteze pentru Unire. „Altfel trece Unirea pe lângă România, fraților!”, a avertizat Băsescu.

Mai mult, președintele PMP a remarcat că Rusia nu mai are „un mare interes din punct de vedere strategic” față de Republica Moldova după redobândirea Crimeei. „Riscurile de presiune excesivă pe administrația de la Chișinău din partea Moscovei nu ar mai fi atât de mari cât au fost înainte ca Federația Rusă să dețină Crimeea, unde deja și-a amplasat armament și muniție câtă nu a avut niciodată în Transnistria”, a explicat Băsescu.

Citește pe jurnalul.ro