Călin Popescu Tăriceanu: Am avut cu UDMR discuții exploratorii

"Vă pot confirma. Am avut astăzi (n.r. — luni) discuții exploratorii (...) care vizează mai degrabă chestiuni pe termen scurt și nu problemele pe termen lung. O să continue discuțiile cu ei astăzi și mâine și, pe măsură ce vom avansa în conținut, o să vă punem la curent", a spus Tăriceanu.

De asemenea, Călin Popescu-Tăriceanu a confirmat că UDMR s-a întâlnit separat și cu Sorin Grindeanu și Victor Ponta.

Tăriceanu a precizat că nu au discutat despre cooptarea UDMR la guvernare și nici dacă parlamentarii acestei formațiuni vor vota miercuri moțiunea de cenzură. El a amintit că UDMR a luat decizia ca acest lucru să fie hotărât în grupurile parlamentare în preajma votului pe moțiune.

Întrebat dacă se așteaptă ca UDMR să voteze această moțiune, Tăriceanu a spus: ''Eu cred că mai degrabă, consider eu, ce trebuie să facă vor hotărî ei, nu ar trebui ca alte grupuri parlamentare să încerce să blocheze ceea ce dorește majoritatea — să soluționăm criza politică. Cred că și ei consideră la fel că suntem într-o criză politică ce trebuie într-un fel sau altul rezolvată. Și când spun într-un fel sau altul înseamnă un singur lucru — până la urmă demiterea primului-ministru și trecerea la etapa următoare".

Tăriceanu a subliniat că ar fi dorit "o soluție amiabilă" cu Sorin Grindeanu, fără să se ajungă la moțiunea de cenzură.

"S-a încercat câteva zile să se acrediteze ideea unui război între ...

Citește pe romaniatv.net