Casa Regală va părăsi Palatul Elisabeta

Casa Regală va părăsi Palatul Elisabeta la expirarea celor 60 de zile în care urmașii Regelui Mihai ar trebui să evacueze clădirea, după cum precizează legislația în vigoare. RAAPS și familia regală nu au ajuns la un nou acord.

Guvernul a decis, în ședința de miercuri, să dea un aviz negativ inițiativei legislative referitoare la reglementarea statutului juridic al Casei Regale, relatează Agerpres.

Pe 29 decembrie 2017, premierul Mihai Tudose declara că Guvernul va da un aviz negativ proiectului de lege privind reglementarea statutului juridic al Casei Regale, subliniind că Palatul Elisabeta a fost dat în folosință regelui Mihai în calitate de fost șef al statului, nu și urmașilor acestuia.

"Tot respectul pentru regele Mihai, pentru ce a reprezentat în istorie, pentru ce a fost până la moarte. El a fost șef de stat. De aici până la a da drepturi urmașilor unui șef de stat... Iertați-mă, dar mai avem foști șefi de stat care au urmași în viață. (...) Noi nu suntem monarhie. România, constituțional, este o republică. Noi am recunoscut anumite merite fostului șef de stat - regele Mihai.

Să mă apuc acum să recunosc că există nu știu ce coroană pe aici... Iertați-mă, dar nu prea îmi vine, că nu am nici temei legal. Casa Regală este o fundație. Domniile lor doresc ca această fundație să capete statutul de fundație de interes național. Cu asta sunt de acord", afirma prim-ministrul.

Citește pe stirileprotv.ro