Cât ar putea dura extrădarea Elenei Udrea și Alinei Bica din Costa Rica. Azilul politic, singurul lucru care le-ar putea salva pe cele două condamnate

Procurorul-șef al Biroului de Extrădări din Costa Rica, Laura Monge, a declarat că nu există un termen prevăzut în legislația costaricană pentru realizarea extrădării, însă cazuistica în acest dosar ar putea dura chiar și opt luni.

La mai bine de o săptămână de la momentul arestării Elenei Udrea și Alinei Bica în Costa Rica pentru două luni, procurorul-șef al Biroului de Extrădări a vorbit despre cum poate fi realizată și cât ar putea dura procedura de extrădare în acest caz.

„Am cerut să primim un mandat de reținere cu scopul extrădării prin intermediul căilor diplomatice ca să acționăm pentru executarea lui. Și deci, acest mandat a ajuns pe căi diplomatice.

Cu toate acestea, de când am aflat în Costa Rica vestea că existau două persoane de naționalitate română fugite de justiție, Biroul de consiliere tehnică și relații internaționale a Procuraturii Generale a Republicii Costa Rica, imediat a contactat pe omologii lor din România pentru a verifica dacă într-adevăr s-a emis mandat de arestare cu scop de extrădare și a solicitat Interpolului din Costa Rica să verifice toate subiectele legate de sesizări (alerte) și procedurile corespunzătoare de reținere internațională.

După ce autoritățile din România au trimis prin căile diplomatice corespunzătoare cererea, poliția din Costa Rica și Interpolul în colaborare cu ADIS le-au reținut pe cele două românce”, a declarat procuroarea...

Citește pe libertatea.ro