Cazanciuc, în cazul Kovesi: Spiritul legii deslușit de CCR arată că președintele are un rol formal, nu decizional

Senatorul PSD Robert Cazanciuc, președintele Comisiei juridice, a apreciat marți că refuzul președintelui Klaus Iohannis de a o revoca pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, este o decizie politică, menționând că ministrul Justiției a argumentat "destul de bine" solicitarea de revocare și că "spiritul legii deslușit de CCR" arată că șeful statului are în prezent mai degrabă un rol formal, decât un rol decizional.

El a susținut că oricare dintre instituțiile prevăzute în Constituție ar putea face sesizarea la Curtea Constituțională privind existența unui conflict de natură constituțională, însă Guvernul are avantajul de a avea Ministerul Justiției în structura sa, cu "cel mai potrivit om să evalueze și litera, și spiritul legii".

"Președintele va răspunde în fața alegătorilor de această decizie. Este o decizie politică asumată de președintele României pe o propunere fundamentată bine, spun eu, de ministrul Justiției. Faptul că președintele a avut altă opinie este responsabilitatea domniei sale, dar ministrul Justiției a argumentat destul de bine această solicitare. Evenimentele ulterioare au întârit argumentele ministrului Justiției", a afirmat Cazanciuc.

Potrivit acestuia, este o procedură în curs de derulare în momentul de față.

"Domnul Toader a anunțat că va ataca această decizie la CCR. Aici intrăm pe tărâmul juridic, unde lucrurile sunt mai complicate uneori. Avem un text de...

Citește pe jurnalul.ro