Ce se va întâmpla cu Codruța Kovesi după ce a fost revocată din funcție? Reacția procurorului genreal când a fost întrebat dacă fosta șefă a DNA va fi consilier: ”Posturile sunt ocupate”

Secția pentru procurori a CSM a decis, miercuri, să o repartizeze pe fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, la DIICOT Sibiu, unde va activa în calitate de procuror, începând cu data de 9 iulie.

Procurorii Consiliului Superior al Magistraturii au decis, miercuri, în cadrul Secției, să o repartizeze pe Laura Codruța Kovesi la DIICOT Sibiu, unitatea de parchet de unde provine. Fosta șefă a DNA va activa în acea instituție în calitate de procuror.

Procurorii CSM au discutat miercuri, începând cu ora 10:00, cererea Laurei Codruța Kovesi de a-și continua activitatea în calitate de procuror.

Decizia vine după ce președintele României Klaus Iohannis a emis luni decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi de la conducerea DNA, potrivit deciziei CCR, anunțul fiind făcut de către purtătorul de cuvânt al șefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

"Despre mine vă pot spune că am luat act de decretul de revocare din funcția de procuror șef DNA și începând de astăzi (luni-n.r.) nu voi mai lucra în Direcția Națională Anticorupție. Voi rămâne procuror", a spus Laura Codruța Kovesi, la scurt timp după anunțul privind revocarea sa din funcție.

Augustin Lazăr, procurorul general al României, a declarat, miercuri, întrebat dacă Laura Codruța Kovesi urmează să îi fie consilier, că posturile sunt ocupate, dar că așteaptă să vadă ce decide Secția de Procurori în privința locului unde își va desfășu...

Citește pe zf.ro