Cea mai mare SURPRIZĂ a noii legi a PENSIILOR

Cea mai mare SURPRIZĂ a noii legi a PENSIILOR
Foto: www.capital.ro

Noutatea ar fi că, după noile prevederi, toți cei care au cotizat la Pilonul ÎI de pensii vor fi oarecum...penalizați. Potrivit proiectului, vârsta de pensionare rămâne neschimbată: 65 de ani - bărbații, 63 de ani femeile.

Cea mai mare surpriză a noii legi a pensiilor, potrivit proiectului pus în dezbatere publică, este faptul că se aplică abia peste 3 ani. Până acum nu a mai fost elaborată nicio altă lege în România cu un interval atât de mare până la intrarea în vigoare, scrie stirileprotv.ro.

Până atunci, doar două prevederi vor fi aplicate: punctul de pensie va crește în 2019 și în 2020, la 1 septembrie, până la 1265, respectiv 1775 de lei. Mult-așteptata recalculare a pensiilor mai are așadar de așteptat, pentru că abia în 2021 ar intra în vigoare nouă formula de calcul.

În prezent, pensia se calculează astfel - salariul brut din fiecare lună se împarte la salariul brut mediu pe țara, comunicat de Institutul de Statistică. Se face apoi media punctelor obținute într-un an. Punctajele anuale se împart apoi la numărul de ani lucrați și rezultatul se înmulțește cu valoarea punctului de pensie.

Citește pe capital.ro