Cei mai bogați oameni ai lumii au pierdut într-o singură zi 99 de miliarde de dolari

Cei mai bogați 500 de oameni ai lumii au pierdut miercuri 99 de miliarde de dolari, după ce turbulențele de pe Wall Street s-au extins pe plan global, transmite Bloomberg.

Este al doilea declin semnificativ înregistrat într-o singură zi în 2018, precedentul fiind înregistrat în februarie, când indicele S&P 500 al bursei de pe Wall Street a intrat într-un teritoriu de corecție, înregistrând un declin de 10% față de nivelul ridicat din ianuarie și sporind temerile că va urma o perioadă îndelungată de turbulențe, așa cum s-a întâmplat în urma crizei financiare din 2008.

Conform indicelui Bloomberg Billionaires, fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a pierdut 9,1 miliarde de dolari, după ce acțiunile retailerului online au înregistrat cel mai semnificativ declin din ultimii doi ani. El rămâne pe primul loc în topul celor mai norocoși oameni ai planetei, cu o avere netă de 145,2 miliarde de dolari.

Și alți miliardari au înregistrat pierderi semnificative. Astfel, președintele Berkshire Hathaway, Warren Buffett, a pierdut 4,48 miliarde de dolari (dar rămâne ci o avere estimată la 87,5 miliarde de dolari), în timp ce fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, este mai sărac cu 2,50 miliarde de dolari, averea lui reducându-se la 60,1 miliarde de dolari.

Citește pe antena3.ro