Cele două mari probleme legislative care au scandalizat salariații spitalelor

Angajații din spitalele din România au primit bani mai puțini în 2018 din pentru că în legea salarizării unitare s-au strecurat mai multe inechități. Una dintre acestea este plafonarea sporurilor la 30% pe ordonatorul de credite. În plus, spitalele care nu sunt în subordinea Ministerului Sănătății ci în cea a autorităților locale sunt mai avantajate pentru că printr-un artificiu financiar pot ciupi mai mulți bani astfel încât să spargă acel plafon de 30%.

„Legea salarizării unitare a introdus mai multe inechități în salarizarea din acest sistem, în loc să le elimine. A plafonat sporurile la 30 la sută pe ordonatorul principal de credite. Nu e rău să plafonezi sporurile când crești salariile! Doar că nu a crescut salariile pentru toți. Doar doctorii și asistentele au primit azi mărirea conform grilei din 2022. Cei care au rămas cu salariul vechi, dar primesc un spor redus iau azi acasă un venit mai mic.

E matematică de baza!” susține Ioana Petrescu, fost ministru de Finanțe. Aceasta mai dezvăluie încă o inechitate strecurată în lege.

Citește pe cotidianul.ro