Cine a deturnat mitingul?

Există câteva lucruri certe, recunoscute de toți, inclusiv de televiziunile de casă (Antena 3): majoritatea oamenilor, 99 la sută, 99,99 la sută din participanți au fost pașnici, și-au scandat nemulțumirea față de corupție, față de ilegalități și abuzuri; protestatarii au venit să ceară ca România să fie o țară ca afară și pentru ca oamenii politici să înceteze să se comporte ca stăpâni pe propria moșie.

Din păcate, încet-încet un număr mic de persoane au început să arunce cu peturi în jandarmi. Fiind agresați și provocați aceștia au simțit nevoia să folosească gaze și tunuri de apă. Partea finală a protestului (de după ora 21) arată violențe crescute, confruntări, bătăi, zeci de oameni ajunși la spital, câțiva jandarmi bătuți și răniți, iar la final (după ora 23), Bucureștiul arată ca în război.

Interpretarea acestor fapte a fost diferită. Posturile Realitatea TV și Antena 3 au susținut inițial că e vorba de un mic număr de persoane violente, probabil huligani din galerii, care vor scandal. În momentul în care a venit dezmințirea de la galerii, această interpretare a căzut. Realitatea TV susține că cei 20 cu cagulă sunt huligani sau grupări violente venite pentru a deturna mitingul. Antena 3 susține că e vorba de oamenii lui Iohannis, sau de persoane din USR sau alte partide opoziție care vor să dea o lovitură de stat.

Indiferent de interpretări, întrebarea fundamentală răm...

Citește pe adevarul.ro