Cine îi înlocuiește pe Rovana Plumb, Sevil Shhaideh și Răzvan Cuc în Guvern; Variantele discutate în PSD

Cine îi înlocuiește pe Rovana Plumb, Sevil Shhaideh și Răzvan Cuc în Guvern. Potrivit variantelor discutate în ședința PSD de joi noaptea, și care vor fi reluate și vineri, în Comitetul Executiv Național, Gabriel Vlase ar putea prelua portofoliul de la Transporturi, vicepremierul Marcel Ciolacu pe cel al Dezvoltării Regionale și Mihaela Popa ar veni la fonduri europene. Variantele nu sunt finale. Ar putea să apară și alte propuneri, din partea liderilor cu influență din partid.

Cel mai important portofoliu este cel al lui Sevil Shhaideh. Aceasta a condus Dezvoltarea Regională, fondurile europene și administrația publică, domeniu unde se împart fondurile în teritoriu, având o greutate enormă în stabilirea sferelor de influență din PSD.

Premierul Mihai Tudose ar ieși în avantaj, prin impunerea lui Marcel Ciolacu, actual vicepremier, în locul lui Sevil Shhaideh. Acesta, de altfel, nu are un portofoliu, în acest moment, astfel că preluarea postului de ministru al Devoltării Regionale nu ar reprezenta o problemă de gestionare a mai multor domenii.

Au mai fost vehiculate și alte nume. Mihela Popa ar putea veni la fonduri europene în timp ce ministerul Transporturilor ar urma să meargă la deputatul Gabriel Vlase. POstul este vizat și de un alt lider important din PSD, Niculae Bădălău, președintele executiv al partidului, care în conflictul Dragnea-Tudose ar fi fost departea premier...

Citește pe libertatea.ro