Claudia Țapardel: Afirmația că România trebuie să facă parte din spațiul Schengen este una de normalitate

Claudia Țapardel, europarlamentar PSD, a declarat că afirmația președintelui Comisiei Europene potrivit căreia România trebuie să facă parte din spațiul Schengen este una de normalitate și care demonstrează progresele făcute de țara noastră.

Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, s-a aflat miercuri în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, unde a ținut tradiționalul discurs privind Starea Uniunii Europene, în care a expus viziunea sa cu privire la viitorul proiectului european.

"În calitate de reprezentant al României în PE, consider că afirmația Președintelui Comisiei Europene că țara noastră trebuie să facă parte din spațiul Schengen este una de normalitate. Totodată, aceasta demonstrează încă o dată că țara noastră îndeplinește toate criteriile pentru aderare și nu mai există nicio rezervă din partea instituțiilor și statelor europene. (..) În calitate de membru în Comisia pentru Afaceri Constituționale, apreciez faptul că Președintele Juncker a ales azi un ton pragmatic și conciliant, mai ales în urma tensiunilor care au rezultat în urma votului pentru Brexit sau a publicării de către Comisie a Cartei Albei cu cele cinci scenarii ale viitorului UE.

Europa are acum nevoie mai mult ca oricând de o abordare pozitivă, care se concentrează pe aspecte sociale și care nu permite împărțirea statelor membre între câștigătoare și perdante ale procesului de g...

Citește pe agerpres.ro