Compozitorul Vasili Șirli: „Eu am făcut muzică și am lucrat ca să-mi câștig pâinea. Și marii compozitori au lucrat ca să-și plătească chiria“

Vasile Șirli (69 de ani) rămâne compozitorul de suflet al tinereții noastre, autorul „Neîmplinitelor iubiri“, șlagărul cântat de Mirabela Dauer. Absolvent de Conservator, Vasile Șirli spune că dincolo de artă, muzica e o meserie. L-am întâlnit pe compozitor, pe 15 iunie, chiar în ziua în care era pensionat oficial la Paris. „Da, mă pensionez…“, mi-a spus el cu oarecare nostalgie, depănând amintiri legate de familia sa de meglenoromâni din satul Variaș, județul Timiș.

În 1986, Vasile Șirli a hotărât să emigreze în Franța, unde, patru ani mai târziu, a devenit director al departamentului muzical la Disneyland Resort din Paris. După 1989, a revenit des în România, unde a semnat muzica mai multor spectacole, colaborând, în special, cu regizorul Silviu Purcărete. La Sibiu, în cadrul celei mai recente ediții a Festivalului Internațional de Teatru (7- 18 iunie), Vasili Șirli a semnat muzica a trei piese regizate de Purcărete: „Faust“, „Metamorfoze“ și „Povestea prințesei deocheate“.

Anul trecut, artistul a fost distins cu o stea pe Aleea Celebrităților de la Sibiu.

Citește pe adevarul.ro