Consulul de la Bonn, bugetarul îmbogățit din afaceri falimentare

Gheorghe Dimitrescu, noul consul general al României la Bonn, a știut dintotdeauna să se facă util mai marilor politici ai vremurilor. Așa a devenit diplomat de carieră, consilier parlamentar între misiuni și a reușit să se îmbogățească din afacerile familiei. O performanță absolut remarcabilă, din moment ce toate afacerile, fără excepție, sunt falimentare. Dimitrescu s-a dovedit însă mereu descurcăreț, mai ales dacă ne gândim că și fratele și un nepot de-al său sunt, de asemenea, slujbași de lux la stat.

Gheorghe Dimitrescu a fost numit consul general al României la Bonn în ultima ședință de guvern din 2017, în locul lui Mihai Botorog care ocupa această funcție din 2012. Dimitrescu pleacă în Germania din postura de consilier personal al lui Florin Iordache, vicepreședintele Camerei Deputaților.

Anterior, Gheorghe Dimitrescu a mai fost consul la New York și Strasbourg. Diplomatul lansat de Adrian Năstase este posesorul unei averi considerabile, chiar dacă nu se poate lăuda cu afaceri prea inspirate.

Potrivit ultimei declarații de avere, consulul Dimitrescu are un teren în Snagov, o casă și un apartament în București, dar și o vilă la Cannes, în Franța. Diplomatul deține tablouri de 50.000 de euro, ceasuri de 10.000 de euro și obiecte de cult în valoare de 5.000 de euro.

Bugetarul Gheorghe Dimitrescu a avut să-l împrumute cu 500.000 de euro pe Mihai Tărâță, sumă pe care încă ...

Citește pe jurnalul.ro