Consulul general al României la New York, datorii de peste 600.000 de euro la Fisc

ANAF a publicat recent lista persoanelor fizice cu datorii la bugetul de stat, precum și la asigurări sociale, șomaj și sănătate.

Această listă include 11.128 de cetățeni, fiind luate în calcul sumele mai mari de 15.000 de lei, așa cum apar acestea în evidențele Fiscului la data de 31 martie 2018. Printre datornici se numără și consulul general al României la New York, Cătălin Dancu, care figurează în evidențele Fiscului cu o datorie de 2.795.982 lei, adică de circa 600.000 de euro.

Cătălin Dancu, fost Cătălin Curcă, cunoscutul avocat care a apărat vedete, politicieni și oameni de afaceri cu probleme penale, a fost numit la sfârșitul lunii mai 2017 consul general al României la New York, potrivit unei hotărâri a Guvernului Grindeanu. Cătălin Dancu a reprezentat, în calitate de avocat, mai multi politicieni controversați, printre aceștia aflându-se fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, și fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu.

De asemenea, a fost avocatul lui Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, dar și a lui Dinu Patriciu, Dorin Marian, Cătălin Harnagea, Sorin Roșca Stânescu, generalul Mihai Pacepa, Radu Moraru, George Becali și Dumitru Sechelariu.

Citește pe puterea.ro