Cozmin Gușă: În lumea geopolitică internațională, noua religie mondială este sportul

"Chiar dacă unor telespectatori care nu sunt suficient de avizați cât de mare este competitivitatea internațională li se pare banal, locul 7 la un sport foarte tehnic, care ține și de antrenamente foarte dure și de materiale foarte scumpe, este o performanță importantă. Trebuie să ne bucurăm și să ne mulțumim, pentru că nu mai văd altă posibilitate la Jocurile Olimpice de Iarnă", a spus Cozmin Gușă.

Conform acestuia, Raluca Strămăturaru a reușit cu talent și cu suflet, nu cu bani și cu tehnologie.

"În lumea geopolitică internațională, cam de 7-8 ani, se vorbește că noua religie mondială este sportul. Și au dreptate. Dacă te duci în Occident, bisericile sunt cam goale, la noi încă bisericile sunt pline. Aici e vorba de audiență, de forța unei țări, de impresia pe care o lași. Și atunci, statele puternice sau statele decise, cum e Ungaria, că nu este un stat puternic, care pentru a rezista pe această hartă mondială a influenței și-a ales câteva sporturi în care investește foarte mult.

Forța aceasta a unei țări mici, fără resurse, cu o religie amestecată, constă în anumite impresii pe care le lasă și jocul unor lideri, cum este Viktor Orban, dar care s-a poziționat pe hartă prin poziții excesive: fie că se pune în genunchi în fața lui Vladimir Putin pentru a obține 10 miliarde de euro pentru centrala de la Paks, fie că este singurul lider european care îl susține pe Donald Trum...

Citește pe realitatea.net