Cristi Danileț a sesizat CSM și Inspecția Judiciară, după acuzațiile lui Liviu Dragnea

Cristi Danileț a sesizat CSM, după declarațiile lui Liviu Dragnea, pentru că judecătorul Cristi Danileț, fost membru al Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), consideră că ultimele acuzații ale liderului PSD, Liviu Dragnea, trebuie să intre în atenția CSM și a Inspecției Judiciare, fapt pentru care magistratul a sesizat joi, 12 iulie, Inspecția Judiciară.

”Da, președintele s-a implicat direct în condamnarea mea!”, a declarat, miercuri, la Antena 3, liderul PSD, el precizând că miza principală a lui Klaus Iohannis este ”ca el să nu mai existe”.

„Raluca Turcan i-a promis președintelui Iohannis că, dacă dumnealui aranjează condamnarea mea, ea garantează că dă Guvernul jos a doua zi”, a spus Liviu Dragnea.

Întrebat dacă consideră că președintele se află în spatele condamnării sale, în dosarul angajărilor fictive, Dragnea a răspuns: „Da, este părerea mea. Este a doua condamnare fără probe și în care sunt total nevinovat. Primeam avertizări, ai grijă cu legea offshore, cu minting, pentru că deranjezi și va influența decizia judecătorilor, că sunt presiuni pe judecători”, a mai spus liderul PSD.

El a precizat că „șeful statului, în toate ieșirile publice, înainte de sentință, vorbea despre el ca despre un condamnat care ar trebui să fie în continuare condamnat”.

„Fac cereri să redeschidă noi dosare, a cerut la Înalta curte, probabil o să ne judecăm, probabil o să ceară și de câ...

Citește pe libertatea.ro