Cristi Danileț: „Aș putea paria cu oricine din România că nu există astăzi liceu în care să nu se consume droguri și etnobotanice”

La liibrăria HUmanitas din Sibiu, acolo unde a avut loc lansarea cărții, alături de autor au mai vorbit Radu Vancu, conferențiar la Facultatea de Litere a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și Mihaela Miroiu, profesor universitar la Școala Națională de Studii Politice și Administrative.

Radu Vancu a subliniat că Danileț încearcă să educe tinerii pentru ca aceștia să cunoască legile statului în care trăiesc. „Autorul ne învață cum, dacă alegi binele, așa cum e descris foarte bine în această carte, devii puternic. Dar nu numai prin carte transmite acest lucru judecătorul Danileț, ci și prin site-ul pe care îl adminsitrează, prin asociația juridică pe care a creat-o, prin miile de ore de explicații pe Facebook”.

La rândul ei, Mihaela Miroiu a apreciat cartea maiales prin faptul că e descrisă astfel ca s-o înțeleagă orice om și a salutat faptul că reflectă experiența sa personală. „Se vede că domnul Danileț a avut și el ispite în tinerețe. Nimeni din noi nu s-a născut nufăr (...)”, a mai spus Miroiu. Or, prima propoziție din carte asta și sugerează: „Salutare! Mă numesc Cristi și sunt un fost... adolescent”.

În discursul său, aceasta a mai criticat legiuitorii români „pentru care legea nu e decât un obstacol, de care vor să scape”. Apoi l-a descris pe Danileț ca fiind „unul din puținii juriști care scrie omenește”. „Această carte pe mine m-a fascinat. Am citit-o ca pe un rom...

Citește pe adevarul.ro