Cristian Gațu: ”Eu nu am nimic cu antrenorii străini. Foarte bine, să vină și să performeze aici, dar nu asta este performanța”

Cristian Gațu, dublu campion mondial și fost președinte al Federației Române de Handbal, nu și-a făcut foarte multe iluzii în privința calificării României la Campionatul Mondial masculin din 2019, după ce echipa pierduse manșa tur de la Skopje cu 32-24. Conducătorul de joc al naționalei din anii 70 a vorbit la ProSport LIVE și despre faptul că selecționerul ar trebui să vorbească aceeași limbă cu jucătorii.

”Nu am avut speranțe la meciul de la Cluj că am putea să ne calificăm, s-a văzut din primul meci că handicapul era destul de mare, foarte greu de recuperat. Normal că mi-am dorit să fie mai strâns scorul la Skopje, dar dacă nu s-a putut, asta este”, a comentat Cristian Gațu.

Apoi, dublul campion mondial în 1970 și 1974 a vorbit și despre problema selecționerului la naționala României. ”În primul rând, fără a aduce acuze directe, rolul antrenorul este să-i pregătească. Ori Pascual nu a avut timpul necesar, pentru că era împărțit între două acțiuni complet diferite, pregătirea echipei Barcelona, pregătirea echipei României. Nu cred că venirea lui cu 3-4 zile înainte de competiție sau de joc suplinește lipsa unei pregătiri și a unei omogenizări a echipei.

De asemenea, cred că nu sunt încă jucători racordați la eveniment. Nu așa se mobilizează un jucător la un meci cu asemenea miză”, a susținut Cristian Gațu.

Citește pe prosport.roTendințe