Croații au stimulat economia țării lor, cumpărând bere și televizoare pentru CM 2018

Croații au stimulat economia țării lor, cumpărând bere și televizoare, după ascensiunea echipei de fotbal în finala Cupei Mondiale. Astfel, cheltuielile populației au atins un nivel record, pe măsură ce fanii s-au grăbit să cumpere bere, snacksuri și televizoare pentru a urmări evoluția echipei naționale la CM 2018.

Mai mult, cel mai mare lanț de magazine din Croația, Konzum, a informat că vânzările de snacks-uri au crescut cu 100%, comparativ cu situația din urmă cu un an, grație amatorilor de fotbal care s-au pregătit pentru semifinala cu Anglia.

Mulți dintre ei vor urmări și finala de duminică, 15 iulie, împotriva Franței pe noi televizoare, unele magazine raportând o creștere de până la 400% a vânzărilor în perioada Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Selecționata Croației s-a calificat în premieră în finala Cupei Mondiale de fotbal, fiind finalista cu cel mai slab loc în clasamentul FIFA, urmând să se lupte pentru trofeu cu reprezentativa Franței, duminică seara la Moscova.

Toate aceste vânzări au contribuit la cheltuielile în valoare de 12,95 miliarde kuna (2,05 miliarde dolari) făcute de croați și turiștii străini de la începutul Campionatului din Rusia, la mijlocul lunii iunie, și până în prezent arată datele administrației fiscale publicate joi de cotidianul Vecernji List.

Vânzările realizate, în doar trei săpt...

Citește pe libertatea.ro