Cronica unei revocări așteptate

Exact în ziua în care alianța PSD-ALDE urma să anunțe declanșarea procedurilor de suspendare a lui Klaus Iohannis, pe motiv că nu a pus în executare decizia CCR privitoare la demiterea Laurei Codruța Kovesi, președintele le-a luat „obiectul muncii“ și a anunțat demiterea șefei DNA.

După 33 de zile în cursul cărora s-a lăudat că se ocupă cu „lectura“ deciziei emise de Curtea Constituțională, președintele Iohannis nu a catadicsit să ne anunțe personal decizia pe care a luat-o, ci a trimis-o „la înaintare“ pe Mădălina Dobrovolschi, purtătorul său de cuvânt.

„România nu poate face pași înapoi…“

Vorbind impersonal, la persoana a treia, purtătorul de cuvânt al Președinției a citit un mesaj prin care a anunțt opinia publică despre decizia luată la Palatul Cotroceni:

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a afirmat constant că respectă Constituția și legile țării și a acționat permanent în acest sens. Prin urmare, în executarea deciziei Curții Constituționale nr. 358/2018, președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat, astăzi, decretul de revocare a doamnei Laura Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, subliniază că lupta împotriva corupției nu trebuie, în niciun caz, abandonată sau încetinită.

Corupția afectează viața fiecărui cetățean și dezvoltarea României. Banul public nu poat...

Citește pe cotidianul.ro