CSM a transmis avizul referitor la desemnarea Adinei Florea pentru șefia DNA

Avizul secției pentru procurori a CSM, referitor la desemnarea Adinei Florea în funcția de procuror-șef DNA, a fost primit la Ministerul Justiției, a anunțat, vineri dimineața, ministrul Tudorel Toader.

"Avizul va fi analizat în cursul zilei de luni, apoi se va decide referitor la procedura aflată în derulare", a scris Toader pe Facebook.

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ, luni, propunerea ministrului Justiției, Tudorel Toader, de numire a Adinei Florea ca procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție.

"În ședința din data de 8 octombrie, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, cu majoritate, a avizat negativ propunerea ministrului Justiției de numire în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție a doamnei Adina Florea, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța", precizează CSM, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Adina Florea, propunerea ministrului Justiției pentru ocuparea funcției de procuror șef al DNA, a susținut luni interviul în fața Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Funcția de procuror șef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruța Kovesi a fost revocată.

Citește pe antena3.ro