Cum și de ce naționalizăm Șantierul Naval Mangalia

Statul român dorește să blocheze o tranzacție privată și apelează la dreptul de preemțiune asupra pachetului de acțiuni de 51% de la Șantierul Naval Mangalia, pe care coreenii de la Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering vor să-l vândă constructorului olandez Damen.

În acest sens, Guvernul a promovat în ultima ședință un memorandum care are ca scop demararea procesului de naționalizare a șantierului naval. Premierul Mihai Tudose a confirmat intenția, miercuri seară, la Antena 3. „Am încercat și se pare că vom reuși să răscumpărăm 51% din acțiunile pe care le deține Daewoo la șantierul naval și am zis să ne exercităm dreptul de preemțiune la vânzare. Și am constatat cu specialiști de la Justiție și Finanțe că statul român nu știe să facă lucrul acesta.

O săptămână ne-am chinuit să vedem cum poate statul român să cumpere acțiuni, să avem șantier maritim. Vă spun că îl luăm. Vom avea un șantier al statului. (…) Trebuie să facem niște fregate și poate le facem noi. Că alții le-ar fi putut face. Să facem și mentenanță la noi. Poate facem și o bărcuță acolo. Dar nu e posibil cu atâta Dunăre și mare să nu aibă țara un șantier naval“, a afirmat Tudose.

Citește pe cotidianul.ro