Cum vor vota minoritățile la moțiunea de cenzură

Liderul grupului minorităților din Camera Deputaților, Varujan Pambuccian, a declarat că deputații grupului au decis să voteze fiecare cum crede de cuviință la moțiunea de cenzură depusă de PSD și ALDE împotriva premierului Sorin Grindeanu, spunând că aceasta este cea mai neutră formulă cu putință în momentul de față.

”Grupul a hotărât ca fiecare membru al grupului să voteze așa cum crede de cuviință. Vom fi prezenți cu toții pentru că neprezentarea reprezintă și ea o formă de a vota și niciunul dintre noi nu va ști cum votează colegul lui. Toți vor vota, sigur, cele trei variante: pentru, contra, abțineri. Niciunul dintre noi, însă, nici eu, nu va ști cum votează celălalt coleg al lui, ca în felul acesta grupul să treacă protejat printr-o încercare la care n-a avut absolut niciun fel de contribuție”, a declarat Varujan Pambuccian, potrivit News.ro.

El a precizat că grupul minorităților nu votează moțiuni de cenzură, dar de data aceasta, pentru că e un război generalizat, orice alt gest ar fi însemnat că se poziționează în favoarea unei tabere sau alta. Pambuccian a mai spus că a fost sunat și de Liviu Dragnea și de Victor Ponta, dar a refuzat să se întâlnească cu vreunul din ei.

Citește pe antena3.ro