Da ori ba? Suspansul lui Tudorel Toader privind șefia DNA

Tudorel Toader a anunțat vineri dimineață că Ministerul Justiției a primit avizul de la CSM privind candidatura Adinei Florea la funcția de șef al DNA și că acesta va fi analizat luni, iar „apoi se va decide referitor la procedura aflată în derulare”.

„Avizul sectiei pentru procurori a CSM referitor la desemnarea dnei Adina Florea în funcția de procuror-șef DNA a fost primit la MJ. Avizul va fi analizat în cursul zilei de luni, apoi se va decide referitor la procedura aflată în derulare!”, a scris Tudorel Toader pe Facebook, vineri dimineață.

Luni, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ propunerea de numire a Adinei Florea în funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție. Avizul CSM este consultativ.

Tudorel Toader a anunțat anterior că va înainta președintelui propunerea de numire a Adinei Florea la șefia DNA, indiferent de avizul CSM.

Marți, însă, Tudorel Toader spunea că așteaptă să vadă care sunt considerentele pentru care Consiliul Superior al Magistraturii a dat aviz negativ după audierea Adinei Florea.

„Aștept să văd considerentele avizului, pentru că avizul este consultativ iar considerentele vin să aducă argumente decidentului. Vedem considerentele și vedem ce vom face mai departe”, a afirmat ministrul Justiției.

Adina Florea a fost propusă în 6 septembrie de Tudorel Toader pentru postul de procuror-șef al Dire...

Citește pe cotidianul.ro