Dan Dungaciu: Igor Dodon este mai subordonat lui Vlad Plahotniuc decât Kremlinului

„Usatîi este unul dintre instrumentele cu care Federația Rusă lucrează în Republica Moldova. Al doilea este Igor Dodon. O jumătate de instrument ar fi fost Vlad Plahotniuc, cel care conduce astăzi Republica Moldova. Spun Vlad Plahotniuc pentru că el nu și-a dorit niciodată un război cu Federația Rusă, doar că a ajuns la o confruntare cu Federația Rusă pentru că toate calculele pe care și le-a făcut el că poate să manipuleze și Estul și Vestul în același timp, evident că au eșuat”, a declarat Dan Dungaciu marți, 13 februarie, pentru Realitatea.net.

Expertul român consideră că Federația Rusă a sesizat că Igor Dodon și Vlad Plahotniuc „lucrează în tandem”.

„Igor Dodon este mai degrabă subordonat lui Vlad Plahotniuc și asta evident că Moscovei nu-i place și vrea să transmită un semnal. În plus, chiar și electoratul a sesizat că Igor Dodon nu e autonom. Dovada este că referendumul cerut de Igor Dodon anul trecut pentru demiterea primarului din Chișinău a eșuat. Adică Dodon nu a reușit să strângă nici 30% populație din Chișinău”, explică Dungaciu.

În acest sens, Moscova ar fi încercat „mișcarea cu Usatîi”.

„Usatîi se retrage, speră ca va câștiga candidatul lui Bălțiul și va relansa lupta electorală, în așa fel încât Usatîi să intre în Parlament în 2018. Deci, Rusia vrea să-și introducă în Parlamentul din 2018 și al doilea instrument de presiune, care este Renato Usatîi”, a mențion...

Citește pe adevarul.ro