Decizia CSM în cazul șefei DNA

În dosarul cu nr.5/P/2018, soluția secției pentru procurori în materie disciplinară este de respingere a sesizării. Astfel, potrivit informațiilor apărute, Kovesi scapă de o parte din sancțiuni. Reamintim că Laura Codruța Kovesi este vizată însă de alte două cercetări disciplinare.

Mai exact, potrivit știripesurse.ro, Inspecția Judiciară constatase o abatere disciplinară în cazul procurorului șef al DNA în legătură cu desemnarea consilierului său, judecătorul Dana Tițian, de a face controale la două structuri teritoriale ale DNA.

Raportul inspectorilor a fost transmis Secției pentru Procurori în materie disciplinară, acesta fiind respins de Secție. Inspecția Judiciară poate constesta decizia in instanță.

Kovesi, audiată miercuri la CSM

Laura Codruța Kovesi este vizată de alte două cercetări disciplinare, una dintre ele vizând refuzul de a se prezenta la comisia parlamentară de anchetă. În acest caz, Laura Codruța Kovesi a fost audiată, miercuri, la CSM, urmând ca pronunțarea să fie anunțată pe 20 iunie.

O altă cercetare vizează înregistrările dintr-o ședință a DNA apărute în spațiul public.

IJ, acțiune disciplinară în luna aprilie

Inspecția Judiciară a exercitat, în luna aprilie, o acțiune disciplinară față de Laura Codruța Kovesi, referitor la refuzul de a se prezenta în fața Comisiei speciale de anchetă a Parlamentului. Raportul inspecției a fost transmis Secției pentru Pr...

Citește pe cotidianul.ro