Decizie de ultimă oră în dosarul Microsoft!

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis miercuri să mențină măsura controlului judiciar față de Claudiu Florică, Dinu Pescariu și Călin Tatomir, trimiși în judecată în dosarul licențelor Microsoft.

Pe de altă parte, instanța a admis o cerere depusă de Călin Tatomir și i-a dat voie acestuia să părăsească România în perioada 10 – 20 august cu destinația localitatea Potos din insula Thassos, Grecia.

La sfârșitul lunii septembrie 2017, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe fostul ministru al Comunicațiilor Gabriel Sandu, omul de afaceri Claudiu Florică, fostul jucător de tenis Dinu Mihail Pescariu și Călin Tatomir, fost director general Microsoft România SRL.

Gabriel Sandu este acuzat de abuz în serviciu, Dinu Pescariu și Claudiu Florică – instigare la abuz în serviciu, iar Călin Tatomir este acuzat de complicitate la abuz în serviciu. Potrivit DNA, în condițiile în care în luna aprilie 2009 expira contractul comercial privind închirierea de licențe Microsoft, Gabriel Sandu, cu încălcarea dispozițiilor legale și la instigarea lui Claudiu Florică și a lui Dinu Pescariu, ar fi depus diligențele necesare pentru încheierea unui nou contract.

Acest lucru, spun anchetatorii, nu se putea realiza decât prin organizarea unei licitații publice în condițiile OUG 34/2006.

„În acest context, inculpații Dinu Mihail Pescariu și Claudiu Ionuț Florică, în calitate de reprez...

Citește pe cotidianul.ro