Demers major, în linie dreaptă

Deputații și senatorii urmează să se reunească în plen comun miercuri, de la ora 13.00, pentru a vota înființarea a două comisii speciale, una dintre acestea fiind cea vizând legile serviciilor, au decis, marți, membrii birourilor permanente reunite ale Parlamentului.

Astfel, pe ordinea de zi a ședinței figurează constituirea comisiei speciale a Camerei Deputaților și Senatului privind analizarea și actualizarea cadrului normativ cu incidență în domeniul securității naționale și constiturea comisiei speciale pentru elaborarea codului administrativ.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat recent decizia privind înființarea unei comisii speciale privind legislația legată de securitatea națională precizând că se vor ocupa de identificarea actelor normative care trebuie modificate Gabriel Vlase și Claudiu Manda.

Dragnea a spus că este vorba de circa 15 legi care vizează domeniul.

La rândul său, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu afirma că este utilă o comisie specială pentru aceste legi.

„Cred că e util să avem o comisie care să analizeze propunerile de modificare legislativă, având în vedere că sunt multe legi care datează, cred că de la începutul anilor ’90, și ele trebuiesc puse în acord cu noile realități politice și cu noile amenințări la care România, la fel ca și alte țări din Uniunea Europeană și membre NATO, trebuie să facă față”, a declarat Tăriceanu.

Citește pe cotidianul.ro