Demisia, singura soluție în scandalul din rugby. România a fost exclusă de la Cupa Mondială din 2019

Demisia, singura soluție în scandalul din rugby. România a fost exclusă de la Cupa Mondială din 2019.

Dezastru în rugby. Naționala României a fost exclusă de la Cupa Mondială de anul viitor, pentru că a folosit un jucător neeligibil, tonganul Sione Faka’osilea, în opt partide (șase din preliminarii).

Această situație de o gravitate excepțională a fost tratată cu… calm și în tăcere de oficialii Federației Române de Rugby, singurii răspunzători pentru gafa inadmisibilă la un asemenea nivel. Evident, după o astfel de calamitate, dacă decizia se va menține (n.r. – șansele ca la apel să se schimbe verdictul sunt, din păcate, aproape nule), toți oficialii FRR, în frunte cu președintele Alin Petrache, sunt obligați să-și depună demisia!

Scuza că Federația de Rugby din Tonga n-a răspuns, în primă fază, solicitării FRR în această speță nici nu poate fi luată în calcul, de vreme ce orice novice în rugby poate afla, accesând simplu Wikipedia, că Sione Faka’osilea a evoluat pentru naționala statului din Oceanul Pacific! Revenind la sancțiunea dictată de World Rugby, România, pe lângă excluderea de la CM 2019, a primit și o amendă de 125.000 de lire sterline.

În plus, naționala tricoloră a primit o penalizare de cinci puncte pentru fiecare meci în care a jucat Faka’osilea sub tricolor în preliminarii (30 de puncte).

Citește pe libertatea.ro