Diana Stuparu, medic primar diabetolog: „După 40 de ani, trebuie să se testeze toți, obligatoriu, în plină stare de sănătate“

Despre complicații știute și cele mai puțin știute ale diabetului – ucigașul tăcut, boala progresivă fără vindecare –, despre cum a evoluat tratamentul în diabet, despre provocările domeniului astăzi, despre cum stilul nostru de viață ne afectează dramatic sănătatea, despre toate acestea și despre câte și mai câte am stat de vorbă cu medicul primar Diana Stuparu, șefa Secției Diabet și Boli de nutriție din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina.

Dr. Stuparu a avut marele noroc să studieze la Timișoara și să-l cunoască pe reputatul profesor Viorel Șerban. A doua sa pasiune este cardiologia, pe care a și studiat-o. A încercat și mirajul străinătății, însă, deși câștigul financiar era ademenitor, viața din Franța nu i s-a potrivit, așa că s-a întors alături de soț, medic chirurg, în orașul natal, Slatina, unde pacienții sunt mulți, insistenți, unii – bolnavi grav, iar secția pe care o conduce – supraagalomerată.

Numărul celor diagnosticați cu diabet continuă să crească alarmant, semnalează medicul. Totuși, tocmai aici este una dintre cele mai mari probleme: lipsa controlului în ceea ce privește numărul real al celor care suferă de diabet.

Citește pe adevarul.ro