Doliu în baschetul românesc. A murit Lonciu Davidescu

Doliu în baschetul românesc. A murit Lonciu Davidescu. FR de Baschet a anunțat trecerea în neființă a celui care a fost profesor și antrenor.

Vineri, 12 ianuarie 2018, inima singurului antrenor român cu două trofee ale Cupei Campionilor Europeni în palmares a încetat să mai bată, astfel că sportul autohton a rămas mai sărac și a mai pierdut o stea din constelația performerilor.

Nascut in 1931, în Bacau, Lonciu Davidescu s-a mutat la numai 14 ani in Bucuresti, impreuna cu parintii, imediat dupa incetarea celui de-al doilea Razboi Mondial. Atras de sportul cu mingea la cos a absolvit Facultatea de Eductie Fizica din Bucuresti, specializarea baschet, sub indrumarea profesorului Cornel Encutescu. Aflat intr-o continua cursa de perfectionare, a obtinut un Master in planificarea si dozarea efortului in sportul de performanta, dar si un doctorat in psihologie sportiva.

Dedicat in totalitate baschetului, profesorul-antrenor Lonciu Davidescu a avut o impresionanta cariera de antrenor, fiind cooptat de-a lungul timpului in staff-urile mai multor echipe din Romania, Israel, Olanda si Marea Britanie, unde si-a trecut in cont mai multe performante deosebite. In Romania, Lonciu Davidescu si-a pus amprenta atat pe unele echipe de juniori, cat si pe unele divizionare – Liceul Sf.

Sava, Cetatea Bucur, Constructorul Sibiu, BC Steaua si BC Targoviste. A plecat in Israel dupa anii ’70 si a urca...

Citește pe libertatea.ro