Donald Trump a anunțat livrarea unor avioane existente doar în jocul Call of Duty

Donald Trump a ajuns din nou în centrul atenției. De această dată, președintele american a anunțat că Statele Unite au vândut Norvegiei avioane de vânătoare F-52. Asta deși aceste aparate de zbor nu există… decânt în focul video „Call of Duty: Advanced Warfare”.

„În luna noiembrie am început să furnizăm primele avioane de vânătoare F-52 și F-35. În acest moment avem un total de 52 și am început deja să livrăm o parte dintre ele înainte de termen”, a declarat Donald Trump, într-o conferință de presă desfășurată cu ocazia vizitei premierului norvegian Erna Solberg.

Afirmația președintelui a atras imediat atenția jurnaliștilor. „Este vorba despre un avion de performanță capabil să-l contracareze pe cel al Rusiei? Este un truc pentru a deruta serviciile de informații? Niciuna dintre aceste variante”, notează The Washington Post.

Avioanele de luptă F-52 sunt unele ficționale, valabile doar în jocul „Call of Duty: Advanced Warfare”. Donald Trump a făcut această declarație citind din note oficiale și este posibil să fi combinat litera F ce desemnează avioanele de vânătoare din arsenalul armatei SUA cu numărul 52, care reprezintă numărul de avioane livrate Norvegiei.

The Washington Post notează că purtătoarea de cuvânt a Casei Albe nu a răspuns solicitării jurnaliștilor privind afirmația lui Trump și nici nu a oferit un raspuns când a fost întrebată dacă Donald Trump este fan Call o...

Citește pe libertatea.ro